Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan ve ülkemizin yanı sıra 80’in üzerinde ülkeye katma değerli ihracatıyla dünya pazarlarında güçlü ve rekabetçi bir konuma sahip olan Borsan, 2023 yılında TİM Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı sıralamasındaki yerini 78 sıra yukarı taşıdı. Türkiye’nin 2023 yılında en fazla ihracat yapan ilk 1000 firmasının duyurulduğu raporda, 383’üncü sırada yer alan Borsan’ın ihracat gelirleri, bir önceki yıla kıyasla yüzde 9,4 artışla 75 milyon doların üzerinde gerçekleşti. Küresel markası Borsan Cable ile T.C. Sanayi Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en prestijli firmalarının içinde bulunduğu TURQUALITY® Programına kabul edilen Borsan, 2024 yılında ihracat gelirlerini yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyor.

40 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi kuruluşu arasında yer alan ve Dünya genelinde 80’in üzerinde ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyaya katma değerli ihracat gerçekleştiren Borsan, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,4 artışla 75 milyon doların üzerinde ihracat geliri elde etti ve Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 400 firması arasında yer aldı.

Borsan, Türkiye İhracatçılar Merkezi (TİM) tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 1000 firmasının duyurulduğu rapordaki yerini, 2023 yılında 78 sıra birden yukarıya taşıdı ve 383’üncü sırada yer aldı. Küresel markası Borsan Cable ile TURQUALITY® Programı kapsamına kabul edilen Borsan, 2024 yılında ihracat gelirlerinde yüzde 20 oranında artış hedefliyor.

Borsan, ihracat büyüme ivmesini 2024 yılında iki katın üzerinde artıracak

Borsan CEO’su Arbek Akay, küresel ekonominin zor bir döneminde yüksek bir performans gösterdiklerini söyledi ve “Doğal afetlerin ve bölgesel çatışmaların damga vurduğu, küresel ticaretin 2 trilyon dolar daraldığı 2023 yılında, ihracat gelirlerimizi yüzde 9,4 gibi oranda artırarak 75 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirme başarısı gösterdik. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her zaman dile getirdiğim gibi, biz çok iyi bir takımız ve takım olarak en büyük özelliğimiz, elde ettiğimiz her başarıyı, bir sonraki başarımız için bir sıçrama tahtası, mutlaka aşılacak bir çıta olarak görmemizdir. Kendimize daha da agresif bir hedef koyduğumuz 2024 yılında, ihracat büyümemizi iki katın üzerinde artırmayı, 2023 yılına oranla yüzde 20 büyümeyle 90 milyon dolar ihracat çıtasını zorlamayı öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

10’dan fazla ülkede pazar lideri

Borsan CEO’su Arbek Akay, şirketin 4 kıtada 80’in üzerinde ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyaya katma değerli ihracat gerçekleştirdiğini ifade ederek, “10’dan fazla ülkede pazar lideriyiz. Uluslararası kalite standartlarında ürettiğimiz ürünlerimizin yarısından fazlasını ihracata yönlendiriyoruz. İhracatımızı önümüzdeki dönemde daha da yüksek bir ivmeyle büyütmeyi, küresel pazarlarda daha da güçlenip, pazar lideri olduğumuz ülkelerin sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, müşterilerimizden çalışanlarımıza, iş ortaklarımızdan içerisinde yer aldığımız yerel toplumlara tüm paydaşlarımıza ve ülkemiz ekonomisine sunduğumuz değerleri bir Dünya Markası olarak maksimize etmek. TURQUALITY® Programı’nın gücüyle bu hedefimize artık çok daha yakınız” şeklinde konuştu.

TURQUALITY® Programı Kapsamında Dünya Markası Olma Hedefi

TURQUALITY® Programı kapsamına alınmanın büyük bir gurur ve sorumluluk anlamına geldiğini vurgulayan Arbek Akay, “Türkiye’nin sanayi gücü Borsan’da 40 yıl süren yolculukta elde ettiğimiz başarıları, Türk markalarının şampiyonlar ligi olarak kabul edilen TURQUALITY® Programı ile taçlandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Öte yandan bu önemli apoletin omuzlarımıza, sadece kendi büyümemiz açısından değil, ülkemizin imajına olumlu katkı yapma noktasında da sorumluluk yüklediğinin bilincinde ve bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme azmindeyiz. 2023 yılında elde ettiğimiz ihracat başarımız, bu azmimize ve hedeflerimizi gerçekleştirme gücümüze somut bir örnek oluşturuyor. Dünya markası olma yolculuğumuzda süreklilik arz edecek başarılar için kendimizi sürekli geliştiriyoruz” dedi.